Vespa klub Hrvatska

//
  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

VRATILA SE!!!

E-mail Ispis PDF

Ono o čemu se šuškalo sredinom 2009 i što nas je Piaggio neslužbeno obavijestio početkom 2010 - ostvarilo se. Vespa PX se vratila u dućane!!!

I sad, kad pišem ovu prekrasnu vijest, sa zadrškom pomišljam da se radi o nekon glupoj šali, o snu ili nedaj Bože o još jednoj bljutavoj azijskoj kopiji. Istina je, vidjeli smo je (prvi dan, jer drugi se već prodala) i da - tu je, ponovo s nama.


Čestitam Piaggiu. Ne zbog hrabrosti, jer znali smo svi da će ovo biti profitabilna odluka, nego zbog čvrstog držanja svoje poslovne filozofije na našu veliku sreću. Vespa je, naime, uvijek ne pratila nego postavljala trendove i bila je i ostat će čak i obilježje pojedinih pokreta - modnih, glazbenih i kulturnih. Sa proizvodnih traka Piaggio je već skidao nikad prežaljene Vespa modele: Faro Basso, Struzzo, GS150 i druge. Mijenjali su je moderniji modeli uz kritike vespaške populacije ali pokazalo se da su u pravu. Tako i sad, kad nam se retro vraća na velika vrata, donose nevjerovatnu odluku i vraćaju u proizvodnju model koji ponosno drži cestu još od 1977. godine. Ispravite me dragi prijatelji ako griješim ali mislim da se ovo u automoto industriji nije dogodilo. Povratak starog identičnog modela ne zbog nostalgije nego sbog trenda. Bilo je pokušaja povratka "bube" i "minija" a nedavno i "fiće" ali u modernijem i slabo prihvaćenom obliku. Piaggio odgovara na najbolji način. Ne samo da je nisu modernizirali nego su je nama primjetnim detaljima čak i vratili 30 godina unazad. Bravo.

Nećemo sad pisati o performansama, "pogonskim agregatima", dimenziji diska i ostalom. Svi to već dobro znamo. Bit će jako lijepo iz dućana izvesti novu Vespu, uz onaj jedinstveni zvuk motora i prekrasan klik mjenjača. Kako nam prenosi Tajnik kluba Ante Radić (na slici) koji je imao tu sreću da bude prisutan na prezentaciji i probnoj vožnji u Rimu - novi sic i ručke su preudobne. Šta još čekate? Trk u dućane pa po Upisnicu u klub. Ako nećete Vi, vozit će je vaša djeca i unuci. Dobrodošli!

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 1 

Prijava

*Samo za članove kluba
1948_125
1955_gs
1975_ts
1999_px
2009_gts
Vi ste ovdje: Naslovnica