Autor Tema: Pozz iz Splita!  (Posjeta: 1982 )

Offline Cmek

• Vespiccolo
  • *
  • Mjesto: Split
  • Vozi: LML T5
Pozz iz Splita!
« : Petak, 19. Srpanj 2019, 20:30:46 »
Alo,

Zoven se Ivan ali svi me zovu Koki  :hap1: Iman 26 god.
Nedavno san doša do Vespe T5 igrom slučaja, za bezobrazno malo para i bija bi lud da je nisan uzea.
Vozija san nešto prije ali ovo mi je prvi motor nakon 10 godina.
Normalno, odma nakon par dana san naručija dijelova za sredit je, koji mi dolaze sutra, tako da san uzbuđen ka dite na Badnjak.
Ukratko Vespa je '90 godište i zadnji put je registrirana '95 čini mi se i od tada je nitko nije vozija. Bila je na pregledu, mašina je u super stanju, šta bi se reklo - pali, vozi!
Stavija san nove gume Michelin S83 i stavit ću na nju volan od PX-a ovih dana jer mi onaj kockati far katastrofalno izgleda. Sliku još neman, vidit ćete je kad je sredin sad.
Tribat će mi pomoć oko nekih stvari sigurno, nadan se da ćete mi pomoć koliko možete.

Hvala u naprid I lip pozdrav!
'Ko igra za raju i zanemaruje taktiku, završit će karijeru u nižerazrednom Vratniku!

Offline mauro

• Član Kluba
  • Grande Vesposissimo
  • *
Odg: Pozz iz Splita!
« Odgovori #1 : Petak, 19. Srpanj 2019, 21:45:28 »
Ne vezano za ovaj post ali ...

Meni nikad nije bilo jasno da li ljudi iz dalmacije tokom svojeg života tj. najmanje 12 g. svojeg školovanja GOVORE I PIŠU hrvatskim jezikom u tim školama ili tokom školovanja pričaju i pišu na dalmatinskom dijalektu  ???

Ajde neka mi neki obrazovani dalmatinac da neki normali odgovor.

Jer ja kad pričam na svojem dijalektu -- pa ono ... čude se ..... šta je moj dijalekt manje vrijedan nego drugi ?

Offline lignja

• Član Kluba
  • Capo Vesposissimo
  • *
  • Mjesto: st
  • Vozi: PX200 ('02), SS180 (rst), VNA (rst)
« Odgovori #2 : Petak, 19. Srpanj 2019, 23:18:36 »
zivia,

nemoj to radit... rađe prodaj T5 i uzmi NV ili jos bolje PXicu.

to pribacivanje volana vuce jos stvari za sobom da bi dobia PX izgled...podne lajsne (to nije neki problem) ali T5 ima drukciji zadnji dio... sic dok to ne sredis uvik ce bit T5

a najvaznije...sasut ces para a bastarde nisu na cijeni.

Offline Renegade

• Vesposo
« Odgovori #3 : Subota, 20. Srpanj 2019, 00:59:56 »

Meni nikad nije bilo jasno da li ljudi iz dalmacije tokom svojeg života tj. najmanje 12 g. svojeg školovanja GOVORE I PIŠU hrvatskim jezikom u tim školama ili tokom školovanja pričaju i pišu na dalmatinskom dijalektu  ???

Jer ja kad pričam na svojem dijalektu -- pa ono ... čude se ..... šta je moj dijalekt manje vrijedan nego drugi ?

Kulturan i nadasve nadahnut post dobrodoslice.  :sick22:

Svaka budala zna kupiti novcem gotovu staricu. Oni pravi iz nicega naprave - nesto.

Offline VSR1T

• Vesposissimo
  • Mjesto: Trogir
  • Vozi: Cosa II 200; PX150E; Yamaha XTX660
« Odgovori #4 : Subota, 20. Srpanj 2019, 06:28:06 »
 :wco: :smvcc: :vekac:

Offline fergazer

• Član Kluba
  • Capo Vesposissimo
  • *
    • Vespa Klub Zagreb
  • Mjesto: Zagreb
  • Vozi: vespu
« Odgovori #5 : Subota, 20. Srpanj 2019, 06:49:15 »
Bok Koki
RESPICE QVOD SALVANT NEC OPES NEC GLORIA MVNDI NON DECOR AVT AETAS MORS QVIA CVNCTA RAPIT

Offline Cmek

• Vespiccolo
  • *
« Odgovori #6 : Subota, 20. Srpanj 2019, 08:23:21 »

Ne vezano za post, ali...

Mogao bi obrazovani dalmatinac ispraviti (gramatički) dobar dio tvog posta, ali mi se ne da sada toliko ulaziti u temu.

Moj posao me tjera da radim sa ljudima iz Osijeka, Rijeke, Dubrovnika, Zagreba, iz svih dijelova Srbije, Bosne, Crne Gore, itd.
Nikad, baš nikad, nitko od tih ljudi nije ima primjedbu na moj govor i pismo osim Zagrepčana. Normalno, izbjegavam lokalne riječi koje znam da nitko drugi osim Splićana neće razumjeti, ali mi je fascinantno kako se uvijek nađe neki dragulj...
Ja stvarno smatram da jedan Hrvat treba moći razumjeti i prihvatiti naglasak drugog Hrvata, iz kojeg god on grada bio. Jer ako mogu ja, mogu i svi ostali.
Kao što se vidi u mom postu, nikakve "strane riječi" nisam koristio i stvarno smatram, ako se ne može razumjeti, da je neki drugi problem u pitanju  :cool5:
'Ko igra za raju i zanemaruje taktiku, završit će karijeru u nižerazrednom Vratniku!

Offline mauro

• Član Kluba
  • Grande Vesposissimo
  • *
« Odgovori #7 : Subota, 20. Srpanj 2019, 08:50:53 »

Ne vezano za post, ali...

Mogao bi obrazovani dalmatinac ispraviti (gramatički) dobar dio tvog posta, ali mi se ne da sada toliko ulaziti u temu.

Moj posao me tjera da radim sa ljudima iz Osijeka, Rijeke, Dubrovnika, Zagreba, iz svih dijelova Srbije, Bosne, Crne Gore, itd.
Nikad, baš nikad, nitko od tih ljudi nije ima primjedbu na moj govor i pismo osim Zagrepčana. Normalno, izbjegavam lokalne riječi koje znam da nitko drugi osim Splićana neće razumjeti, ali mi je fascinantno kako se uvijek nađe neki dragulj...
Ja stvarno smatram da jedan Hrvat treba moći razumjeti i prihvatiti naglasak drugog Hrvata, iz kojeg god on grada bio. Jer ako mogu ja, mogu i svi ostali.
Kao što se vidi u mom postu, nikakve "strane riječi" nisam koristio i stvarno smatram, ako se ne može razumjeti, da je neki drugi problem u pitanju  :cool5:
Eto, vidiš da moreš bit normalan :hap5:

Offline fergazer

• Član Kluba
  • Capo Vesposissimo
  • *
    • Vespa Klub Zagreb
  • Mjesto: Zagreb
  • Vozi: vespu
« Odgovori #8 : Subota, 20. Srpanj 2019, 11:38:40 »
Mauro je iz Rijeke nije iz Zagreb, nemoj ga molim te svrstavati u tu skupinu ljudi i u taj grad u koji se nitko iz Dalmacije ne želi doseliti  jer im u njemu svi prigovaraju na govor i pismo :evil:
RESPICE QVOD SALVANT NEC OPES NEC GLORIA MVNDI NON DECOR AVT AETAS MORS QVIA CVNCTA RAPIT

Offline Cmek

• Vespiccolo
  • *
« Odgovori #9 : Subota, 20. Srpanj 2019, 13:30:36 »
Mauro je iz Rijeke nije iz Zagreb, nemoj ga molim te svrstavati u tu skupinu ljudi i u taj grad u koji se nitko iz Dalmacije ne želi doseliti  jer im u njemu svi prigovaraju na govor i pismo :evil:

Prigovarali, ne Prigovarali, meni ne smeta. Čak mi je draže da ljudi pričaju dijalekton jer uvik moreš naučit neku novu rič. Reka san da lokalne izraze izbjegavan al tako pričan I smatran da se moremo svi međusobno razumit. Ako šta ne znan, pitan. Tako i mene ljudi pitaju, pa in kažen.

Ne znan čemu ova rasprava uopće...

L. P.

Offline Cmek

• Vespiccolo
  • *
« Odgovori #10 : Subota, 20. Srpanj 2019, 13:35:15 »
zivia,

nemoj to radit... rađe prodaj T5 i uzmi NV ili jos bolje PXicu.

to pribacivanje volana vuce jos stvari za sobom da bi dobia PX izgled...podne lajsne (to nije neki problem) ali T5 ima drukciji zadnji dio... sic dok to ne sredis uvik ce bit T5

a najvaznije...sasut ces para a bastarde nisu na cijeni.

Ma sve san već riješija. Stavija san lajsne, žmigavce, krijes tu... Sve šta se da na njoj stavit. Nisan puno para potrošija, zato san se i uvatija malo oko toga. Na njoj će bit sve promijenio osim sica a volan ne bi ni minja da mogu prožvakati ono kockasto svitlo :D
Vozat ću je sad ovu sezonu i možda iduću ali već planiran uzet PX svakako.

Offline lignja

• Član Kluba
  • Capo Vesposissimo
  • *
  • Mjesto: st
  • Vozi: PX200 ('02), SS180 (rst), VNA (rst)
« Odgovori #11 : Subota, 20. Srpanj 2019, 14:00:10 »
 :tmbr:

Offline Sepra

• Član Kluba
  • Grande Vesposissimo
  • *
  • Domaća životinja
  • Vozi: FIX 200 Narcobaleno
« Odgovori #12 : Nedjelja, 21. Srpanj 2019, 12:23:38 »
Mauro aka grobar foruma  :hap5: